سانسوریا از دسته گیاهان آپارتمانی است که به دلیل زیبایی و راحتی در نگهداری امروزه محبوبیت بالایی پیدا کرده است.سانسوریا مانند دیگر گل ها نیاز به رعایت یک سری نکات مانند زمان آبیاری ، سایز گلدان ، برنامه کود دهی و ... دارد که با رعایت این نکات شما می توانید از زیبایی و رشد گل خود لذت برده و حتی اقدام به تکثیر آن کنید.
معرفی اجمالی سانسوریا
سانسوریا (Sansevieria) یکی از گیاهان بومیِ آفریقا، ماداگاسکار و جنوب آسیا بوده و در واقع یک گروه بسیار متنوع از گیاهان است. این گروه با بیش از ۷۰ گونه، رنگ ها و ابعاد متنوعی دارد. این گیاه سرسخت، برخلاف بسیاری از گیاهان آپارتمانی، عمری طولانی دارد. سانسوریا گونه های متفاوت بسیار زیادی مانند زیلانیکا (معروف به پوست ماری) ، ابلق ، فرانسیسی ، سیلندریکا و ... می باشد.
جالب است بدانید که سانسوریا به دلیل نگهداری و ذخیره سازی آب در برگ های خود ، به عنوان یک ساکولنت طبقه بندی می شود. این نوع گیاهان برای آب و هوای گرم و مرطوب یا خشک مناسب هستند و در نورهای کم تا متوسط به خوبی رشد میکنند.
آیا سانسوریا هوا را تصفیه می کند؟
بله این گیاه به دلیل توانایی بالا در حذف مواد شیمیایی سمی از هوا مانند فرمالدئید و زایلن معروف است. به همین دلیل توصیه به نگهداری حداقل یک عدد از این گل در منزل می شود.
شرایط کامل نگهداری سانسوریا
سانسوریا بر خلاف گل هایی مثل بابا آدم ، کنتیا ، کروتون و ... یکی از گل های کم توقع و و سرسخت به حساب می آید که با رعایت چند تا نکته ساده میتونین بدون دردسر از نگهداری در منزل یا محل کار لذت ببرید!
* آبیاری : به طور قاطع میتوان گفت که 99 درصد علت از بین رفتن سانسوریا ها ، له شدن برگ ها و پوسیدگی ریشه به علت آبیاری بیش از حد است! به طور کلی هر دو هفته یک بار سانسوریا خود را آبیاری کنید. اولین نکته در نگهداری سانسوریا، میزان آبیاری آن است. سانسوریا، بسیار کم آب است؛ پس هنگام آبیاری، از خشک بودنِ سطحِ خاکِ گلدان اطمینان حاصل کنید. این گیاه، به آبیاری بیش از حد حساس است؛ به همین دلیل، خاکِ همیشه خیس، باعث پوسیدگی این گیاه میشود.
آبیاری غیر اصولی شایع ترین علت خرابی سانسوریا است.
* خاک گلدان : همانطور که گفته شد ، سانسوریا از آن دسته گل هایی است که آب را در برگ و ریشه خود بسیار خوب ذخیره می کند. پس این گل نیاز به خاک با زهکشی مناسب دارد تا آب در خاک جمع نشده و ریشه در معرض رطوبت زیاد خاک بماند، بدون شک باید با سانسوریا خود خداحافظی کنید! ترکیب پرلیت ، ورمی کمپوست ، کمی خاک برگ و کوکوپیت می تواند به اندازه مناسب آب را عبور داده و به ریشه و پاجوش ها اجازه حرکت و رشد بدهد.
* نور محیط : با این گل شما نیاز به محیط آن چنان پر نور یا نور مستقیم آفتاب ندارید! در اصل نور مستقیم آفتاب به سرعت باعث سوختن و از بین رفتن برگ های گیاه می شود.سایه روشن آفتاب یا حتی نور لامپ های خانگی هم برای سانسوریا کافی می باشد. البته میزان نور محیط برای سانسوریا های ابلق باید کمی بیشتر از سانسوریا های سبز باشد تا ابلقیت گیاه کم نشود.
دمای محیط : سانسوریا هم مانند دیگر گل ها نسبت به تغییرات ناگهانی دمای محیط واکنش نشان می دهد. اما در هوای منزل یا محل کار خود را سازگار می کند. اما نباید در محیط بیرون یا زیر برف و باران قرار بگیرد.
سایز گلدان : سانسوریا در ابتدا اقدام به پر کردن خاک گلدان از ریشه خود می کند. بعد از آن اقدام به قد کشیدن و رشد پاجوش در کنار خود می کند. همچنین دهانه گلدان نباید خیلی عریض باشد. با انتخاب گلدان کوچک تر به رشد و حرکت ریشه های سانسوریا خود کمک کنید.
کود های مناسب : کود های ریشه زایی فسفر 105210 NPK برای تقویت ریشه ها و پاجوش دهی بسیار می تواند مناسب باشد. در ابتدا تقریبا ماهی یک بار استفاده می تواند به رشد ریشه کمک کند.
استفاده از کود سه بیست برای سانسوریا ممنوع است! بهترین کود برای رشد و پاجوش سانسوریا فسفر است.
ولی دقت کنید که بیش از حد استفاده کردن باعث سوختن ریشه می شود.همچنین استفاده از کود های آمینواسید برای تقویت سیستم کلی گیاه و هیومیک اسید برای اصلاح و تنظیم PH مورد نیاز سانسوریا می تواند بسیار کارآمد باشد. (کود های ذکر شده در فروشگاه مسیر سبز موجود می باشد.)
- نمونه خرابی و پوسیدگی ریشه بر اثر آبیاری غیر اصولی :
در صورت پوسیدگی یا قارچ زدن گیاه سانسوریا شما ، ابتدا قسمت های آسیب دیده با کاتر تمیز ، جدا کنید و نسبت به قلمه زدن و تکثیر قسمت های سالم اقدام کنید.
دیدگاه خود را بنویسید