در فضای داخل منزل یا اداره به دلیل شرایط خاصی مانند عدم گردش هوای بالا ، نبود نور مستقیم آفتاب ، نبود رطوبت مورد نیاز گیاه و ... نمی توان هر گیاهی را نگهداری کرد. اما زاموفلیا از آن دسته گل هایی است که شما می توانید بدون هیچ دردسری آن را نگهداری و تکثیر کنید! اما دلیل این محبوبیت زاموفلیا بین افراد که جدیدا رشد فزاینده ای داشته چیست؟

گل هایی مانند بابا آدم و کنتیا که غالبا نیاز به نگهداری مانند اسپری کردن آب ، رطوبت سرد ، نور غیر مستقیم و ... دارند اما زاموفلیا تنها به آب دادن هر دو هفته یک بار و ماهی یکبار کوددهی نیاز دارد! حتی نگهداری این گل از پتوس هم راحت تر است😅 

زامیفولیا، با برگ‌های گوشتی و براقی که از ساقه‌ها می‌رویند، شناخته شده است. برّاق بودن و ترتیب منظمِ قرارگیریِ برگ‌ها، سبب می‌شود که خیلی از مردم، آن را با گیاه مصنوعی اشتباه بگیرند ساقه‌های زامیفولیا به سمت بالا رشد می‌کنند. اما در بعضی از آن ها انحنا و قوس هم دیده می‌شود.

خاک مناسب گیاه زاموفلیا

گیاه زاموفلیا نیاز به خاک سبک با زهکشی بالا دارد که آب در خاک نمانده و به راحتی از گلدان خارج شود.اگر حس کردید زهکشی خاک انتخابی تان مناسب نیست و نیاز است که بیشتر شود می توانید در بخش اول خاک (یعنی کف گلدان زاموفیلیا) حتما باید از شن یا پوکه استفاده کنید. نکته ای که برای خاک این گیاه مطرح شده و به آن تاکید می شود این است که به هیچ عنوان از خاک های سنگین برای آن استفاده نشود. چون ریزوم های زاموفیلیا نمی توانند در خاک هایی که سنگین هستند به خوبی رشد کنند و همین موضوع سبب میشود آنها بیشتر در خط پوسیده شدن قرار بگیرند. به همین دلیل هم بهتر هست که حتما از خاک های سبک برای این گیاه استفاده شود تا بهترین رشد را برای آن شاهد باشیم و حتی پروسه پاجوش زدن گیاه هم بهتر انجام شود. بهترین ترکیب خاک برای حرکت راحت ریشه ها و بزرگ شدن ریزوم های آن ، خاکی با ترکیب کوکوپیت یا پیت ماس ، کمی خاک برگ و پرلیت است.

برای تهیه خاک کامل مناسب زاموفلیا اینجا کلیک کنید.

منظور از ریزوم در ریشه زاموفلیا چیست؟

در بعضی از گیاهان، ریزوم تنها ساقه است. در برخی دیگر، ساقه‌ی اصلی است. گیاهان از ریزوم برای ذخیره مواد غذایی و تکثیر گیاهی استفاده می‌کنند. از دلایلی که این گیاه نیاز به آبیاری هر دو هفته یک بار دارد ، وجود همین غده ریزوم سیب زمینی مانند است! چرا که در این غده هر آنچه که گیاه نیاز دارد از جمله مواد مغذی برای رشد و آب مورد نیاز ساقه وجود دارد و شما با آبیاری غیر اصولی باعث گندیدگی ریشه و پوسیدن ریزوم های اصلی می شود.

معرفی کود مناسب رشد گیاه زاموفلیا

1- هیومیک اسید برای زاموفیلیا

برای افزایش اثربخشی کودهای طبیعی تنظیم ph خاک یک امر ضروری است. اسید هیومیک به عنوان ماده‌ تقویت کننده خاک باعث افزایش کارایی خاک می‌شود در واقع این ماده با کاهش PH و چگالی خاک موجب افزایش جذب مواد مغذی گیاه، رشد ریشه و بهبود ساختار خاک می‌شود. اسید هیومیک به عنوان نرم‌کننده خاک استفاده می‌شود و همچنین  اثربخشی کودهای طبیعی دیگر را افزایش می‌دهد. اسید هیومیک برای تمام گیاهان آپارتمانی مفید است و استفاده از آن به افزایش و نگهداری آب در خاک، افزایش رشد و همچنین افزایش جوانه زنی بذر در آنها می‌شود.

2- کود فسفر بالا (10-52-10) برای زاموفیلیا

فسفر نقش بسزایی در ریشه‌زایی بیشتر وسریع‌تر زاموفیلیا دارد. در زاموفیلیا با رشد بیشتر ریزوم و ریشه‌ها توسط کود فسفر شاهد افزایش پاجوش و تعداد برگ‌های هر شاخه از این گیاه خواهیم بود.

3- کود پتاس بالا گلدهی (36-12-12) برای زاموفیلیا

کود پتاس رشد گیاه آپارتمانی زاموفیلیا را افزایش می‌دهد و سبب هر چه بهتر شدن مقاومت ساقه و برگ های زاموفیلیا در برابر تنش‌ها و شرایط محیطی شده و ایمنی آن را بالا می برد.

4- کود جلبک دریایی برای زاموفیلیا

کود جلبک دریایی یک کود صد در صد طبیعی است که از جلبک‌های دریایی ساخته می‌شود. این جلبک‌ها سرشار از عناصر کمیاب و با ارزش برای گیاهان شما هستند. استفاده از جلبک دریایی سبب افزایش سطح یا بزرگ شدن برگ‌های زاموفیلیا شما می‌شود.

5- کود آهن برای زاموفیلیا

یکی از عواملی که باعث سرعت بخشیدن در بزرگ شدن و تقویت ریزوم زاموفیلیا می‌شود، کود آهن است. این کود با تقویت ریزوم باعث رویش پاجوش‌های بیشتر می‌شود. اندازه برگ‌ها و ساقه‌ها را بیشتر می‌کند و رنگ آن‌ها را به سبز عمیق متمایل می‌کند.

همچنین شما میتوانید با کلیک بر روی عناوین هر کدام از کود ها ، اقدام به تهیه آن ها از فروشگاه مسیر سبز کنید.


اما ما در فروشگاه مسیر سبز کود تقویتی برای رشد خانواده زاموفلیا تهیه کردیم که در اون تمامی نیاز های گیاه لحاظ شده و با توجه به اندازه نیاز زاموفلیا ترکیب شده که میتونین از لینک زیر تهیه کنین :)😇

برای خرید "کود مایع مخصوص زاموفلیا" کلیک کنید!

نحوه آبیاری زاموفلیا چگونه است؟

این گیاه در دمای 24 ، حدودا هر 10 روز تا 2 هفته یک بار نیاز به آبیاری دارد. خاک گل باید از سطح خاک حدود 2 بند انگشت کامل خشک باشد تا شما اقدام به آبیاری کنید. اما نکته ای که بسیاری از افراد آن را رعایت نمی کنند ، سیراب کردن گل است. در هر بار آبیاری باید گل را سیراب کرده و تمام سطوح خاک به یک نسبت خیس شود.

در صورت آبیاری نادرست ، ساقه حالت استواری خود را از دست داده به اطراف خم می شوند. در مرحله بعد ، برگ ها شادابی خود را دست داده و ساقه های زاموفلیا شروع به چروک شدن و در نهایت زرد شدن می کنند که در این مرحله متاسفانه باید به طور کامل با گیاه خود خداحافظی کنید و تنها می توانید از برگ ها اقدام به قلمه گیری کنید.

گلدان مناسب زاموفلیا چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

 بسیاری از مردم برای اینکه چندین سال گلدان گیاه را عوض نکنند ، اقدام به خرید گلدان سایز بزرگ برای گیاه می کنند و بعد از مدتی حتی با نگهداری با شرایط اصولی و کوددهی منظم هم هیچ تغییری در رشد گیاه خود نمیبینند و در نهایت شاهد از بین رفتن گیاه خود می شوند. اما علت چیست؟

همانطور که در تمام مطالب ذکر میکنیم ، گیاه برای رشد و تقویت خود در ابتدا اقدام به پر کردن فضای گلدان با ریشه های خود میکند. پس اگر سایز گلدان به درستی انتخاب نشود ، گیاه هیچ وقت نمی تواند فضای گلدان را پر کرده و تمام انرژی خود را صرف ریشه دواندن و تشکیل ریزوم می کند و در رفته رفته شاهد مرگ گیاه خواهید بود. 

برخلاف عموم باور ، زاموفلیا برای رشد و پاجوش دهی نیاز به گلدان سایز بزرگی ندارد. در حقیقت هرچقدر گلدان گیاهان ریزوم دار مانند سانسوریا و زاموفلیا کوچک تر باشد ، رشد و پاجوش دهی گیاه بیشتر می شود.

در مورد جنس گلدان هم همیشه گفته ایم گلدان سفالی ، دشمن گیاه است. فقط گلدان پلاستیکی بخرید!!

ممکن است که گلدان سفالی زیبایی بیشتری نسبت به گلدان پلاستیکی داشته باشد اما سفال ، آب را جذب کرده و رطوبت را در خود نگه می دارد. به همین دلیل بیشترین علت خرابی گل ها در گلدان سفالی ، پوسیدگی ریشه می باشد.

همچنین سفال به دلیل داشتن خاک رس در خود ، بعد از مدتی در اطراف گلدان تشکیل شوره داده که نمک موجود در خاک سفال باعث شوری و آسیب به خاک و سلامت عمومی گیاه و ریشه آن می شود.

حتی اگر اصرار به استفاده به گلدان سفالی در فضای اداری یا منزل خود دارید ، میتوانید گیاه را داخل گلدان پلاستیکی کاشته و سپس آنرا در گلدان سفالی دوست داشتنی خود قرار بدهید و روی آن را پوکه مخصوص گلکاری یا پرلیت بپوشانید تا جلوه زیبایی بگیرد.

برای تهیه پوکه گلکاری و پرلیت اینجا کلیک کنید.

سخن پایانی : 

لازم به ذکر است که مطالب عنوان شده شامل حال کلیه خانواده زاموفلیا ( زاموفلیا بلک ، سوپر بلک ، سبز ، ابلق) می شود.

اما در نهایت می توان گفت که زاموفلیا گیاه سخت گیری نیست و نگهداری آن با رعایت چند اصل ساده ، بسیار راحت بوده و میتواند زیبایی خاصی به محیط شما ببخشد. 

هرگونه سوال در خصوص نگهداری یا مشکلات زاموفلیا خود داشتید ، میتوانید با پشتیبانی رایگان ما از طریق  اینستاگرام و تلگرام در ارتباط باشید.😊